Bodrum, Yeni Yapılacak Marinalara İsyan Etti…
Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde gemi yanaşma limanının büyütülmesi projesine sert tepki gösteren Bodrumlular, toplantının yapılmasını engelledi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantı; 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) raporunu hazırlayan 'Dolfen Danışmanlık Mühendislik A.Ş.' temsilcisi Saygın Kemal Derebay'in sunumu gösterilen tepkiler nedeniyle tamamlanamadı.
Bodrum, Yeni Yapılacak Marinalara İsyan Etti…
Bodrum’un gemi yanaşma limanının büyütülmesi projesine tepki gösterildi.Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde gemi yanaşma limanının büyütülmesi projesine sert tepki gösteren Bodrumlular, toplantının yapılmasını engelledi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantı; “Çevresel Etki Değerlendirmesi” (ÇED) raporunu hazırlayan “Dolfen Danışmanlık Mühendislik A.Ş.” temsilcisi Saygın Kemal Derebay’in sunumu gösterilen tepkiler nedeniyle tamamlanamadı.Proje sahibi Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş. “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımının Sağlanması” toplantısı Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinin toplantı salonunda saat 11.00’de başladı.
Çevreci vatandaşlar ve STK’ların yoğun ilgi gösterdiği toplantı, Derebay’ın sunumunun başında “yaptığımız proje çevreye ve plajlara zarar vermeyecek nitelikte” sözüyle başlayan sert tartışmalar nedeniyle yapılamadı.
STK temsilcileri, mahalle sakinleri ve siyasi partilerin yoğun tepkilerine karşı salonda bulunan proje müellifi ve projeyi destekleyenlerin söylemleri tansiyonun daha da artmasına neden oldu.
Ön izni olmayan projeye ÇED yaptılar..
Çevre Mühendisi Ahmet Acar, ÇED başvurusunun Ek 2 üzerinden yapılmasının bir usul hatası olduğunu ifade ederek, bakanlığın yapılan bu ÇED başvurusunu reddetmesi gerektiği saptamasını yaptı.Şehir Plancısı Vildan Tekin’de ön izni olmayan bir projenin ÇED çalışması yapılmasının hukuken mümkün olamayacağını belirtmesiyle birlikte hukuk insanı Mehmet Çilsal’ın, toplantının ortasında yaptığı uyarıyla ileride yaşanacak hukuki süreçte bu toplantının yapılmaması bizlere avantaj sağlar tespiti toplantının sonunu getirdi.
Katılımcıların; “Kumbahçe’de Marina İstemiyoruz”, “Kumbahçe’ye Marina Cinayettir” ve “Kumbahçe’de Yağmacı İstemiyoruz” yazılı dövizleriyle slogan atarak, proje lehinde yapılan konuşmaları kestiği toplantı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelinin salonu terk etmesiyle son buldu.
Yaptırılmayan toplantının tutanağını Bodrumlular tuttu…
Toplantı; katılımcılar kendi aralarında “toplantı protestolar nedeniyle yapılamamıştır” tutanağı düzenleyip, imzaya açılmasıyla son buldu.
Diğer taraftan toplantı süresince Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü yetkilileri, konuşma yapanları itiraz gerekçelerini not etti.
KAYNAK:ARENABODRUMHABER.COM