4.Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları 25 Temmuz'da Bodrum'da Başlıyor.

4. Uluslararası Yat Yarışı Halikarnas Kupası'nın 25-30 Temmuz tarihlerinde Dünya'nın en özel destinasyonlarından olan Bodrum – Marmaris rotasında düzenleneceği belirtilirken 30 Temmuz'da Bodrum Kalesi'nde ödül töreninin yapılacağı açıklandı.Bu yıl yine iki şehirde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışı Trofesi 25 Temmuz 2023'de Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlayacak ve 29 Ekim 2023'de İstanbul'da tamamlanacaktır. Trofe, toplamda iki ayrı ilde gerçekleşecek olan 2 yarıştan

 

4. CUMHURBAŞKANLIĞI YAT YARIŞLARI 23 TEMMUZDA BODRUM'DA BAŞLIYOR.

Cumhurbaşkanlığı 1. Uluslararası Yat Yarışları, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenmeye başladı. 29 Ekim 2020 tarihinde Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla birlikte İstanbul’da başlayan Cumhurbaşkanlığı 1. Uluslararası Yat Yarışları, 1 Kasım 2020 tarihinde tamamlandı. IRC Overall Şampiyonluğunu Güney Kaptan’ın kaptanlığında Akkim Kimya Cheese ekibi kazandı.

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları yurt içinden ve yurt dışından ekiplerin yoğun ilgisi ile hızlı bir gelişme kaydederek, 25-27 Haziran 2021 tarihleri arasında Muğla’da, 29-31 Ekim 2021 tarihleri arasında ise İstanbul’da olmak üzere iki etapta gerçekleştirildi. IRC Overall Şampiyonluğunu Tora Sebahattin Kutoğlu kaptanlığında Wings Of Oz ekibi kazandı.

Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları yurt içinden ve yurt dışından ekiplerin yoğun ilgisiyle 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Muğla’da, 28-30 Ekim 2022 tarihleri arasında ise İstanbul’da olmak üzere iki etapta gerçekleştirildi. IRC Overall Şampiyonluğunu Deniz Fıçı kaptanlığında Arçelik Yelken Takımı kazandı.

Bu yıl yine iki şehirde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışı Trofesi 25 Temmuz 2023’de Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlayacak ve 29 Ekim 2023'de İstanbul’da tamamlanacaktır. Trofe, toplamda iki ayrı ilde gerçekleşecek olan 2 yarıştan oluşmaktadır.

Geçtiğimiz iki yılda Türkiye’de düzenlenen deniz sporları organizasyonları içerisinde en saygın organizasyonlarından biri olan “Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı”nın ülkemizin dünya çapında tanıtımına hizmet etmesi hedeflenmektedir.Cumhurbaşkanlığı

İLK ETAP BODRUM MARMARİS ROTASI

4. Uluslararası Yat Yarışı Halikarnas Kupası’nın 25-30 Temmuz tarihlerinde Dünya’nın en özel destinasyonlarından olan Bodrum – Marmaris rotasında düzenleneceği belirtilirken 30 Temmuz’da Bodrum Kalesi’nde ödül töreninin yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışı Halikarnas Kupası hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgi veren İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu Halikarnas Kupasında 2 açık deniz ve 2 şamandıra yarışı olmak üzere toplam 4 yarışın planlandığını açıkladı.

120 deniz mili uzunluğundaki açık deniz rotasının gidiş ve geliş istikametinde koşulacağını Muğla’nın doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin yarış boyunca bütün dünyaya gösterileceğini ve ilimiz ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, her yıl büyüyerek gelişen ülkemiz tanıtımına ve ülkemiz yelkenciliğine katkılar sağlayan organizasyonun bu başarıyı sağlamasındaki desteklerinden dolayı Muğla Valisi Orhan Tavlı’ ya ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

4.cumhurbaşkanlığı yat yarışları bodrum yat yarışları orhan tavlı